Villa Kaapduinen

De mooie bungalow Kaapduinen is gelegen op een klein landgoed van ruim tweeenhalve hectare (vijfentwintigduizend vierkante meter). De ligging is zeer rustig, u heeft er geen last van lawaai van auto’s of vliegverkeer. De toegangsweg is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer. ’s Nachts is het genieten van de heldere sterrenhemel, onaangetast door kunstverlichting van een nabijgelegen stad. Het dichtstbijzijnde dorpje ligt op anderhalve kilometer afstand.

Het terrein geeft een plezierig gevoel van ruimte en is bijna geheel omzoomd door bos. Vanuit het huis heeft men een doorkijk op hoge de duinenrij, de “Kaapduinen” geheten, naamgever van ons landgoed. Het terrein is gedeeltelijk licht glooiend en heeft veel sfeervolle plekken, een kleinere besloten binnentuin en zelfs een klein maar sfeervol bospaadje. Ook hebben wij het afgelopen najaar de drinkplaats die op het terrein lag aangepast. Er staat, opgenomen door de hoge rietkraag, een vrijwel niet zichtbaar hek, zodat de kleine kinderen er niet in kunnen vallen. 

U zult er versteld staan van de rust, zelfs in het hoogseizoen. Op een enkele passerende auto na die u op afstand ziet, hoort u slechts de vogels of de boer die bezig is op een van de aangrenzende akkers.
Dit stukje Walcheren heeft ook nog eens de minste regen en de meeste zonuren van Nederland.