Ligging

Het huis ligt op een strategisch gunstige plaats: Vlissingen (4 km) en Middelburg (6 km) zijn gemakkelijk per auto en fiets bereikbaar. Een goede uitgebreide supermarkt (Jumbo en Aldi) is er al in Koudekerke op twee kilometer afstand. In Vlissingen is een XXL Albert Heijn.
De villa ligt even ten noorden van Vlissingen, tussen Dishoek en Klein-Valkenisse in. De duinenrij die hier de “Kaapduinen” genoemd wordt met zijn twee sfeervolle kleine vuurtorentjes “Hoog-Kaapduinen” en “Laag-Kaapduinen” – is minder breed, maar de duinen zijn hier wel wat hoger, tot over de vijftig meter. De langsvarende zeeschepen komen zo dicht onder de kust dat je de bemanning aan dek kunt zien lopen. En je kunt hier ook Zeeuws-Vlaanderen zien, Breskens, de kerktoren van Groede, Cadzand en zelfs België, de flatgebouwen aan de boulevard van Knokke-Heist die glinsteren in de laatste stralen van de ondergaande zon. Als het helder is zie je zelfs de gigantische havenkranen van Zeebrugge, even verder nog dan Knokke.
U loopt in vijftien minuten naar de strandopgang met strandpaviljoen (rode cirkels op bovenste foto). Wij hebben een klein strandhuisje op het strand waar u gebruik van mag maken. In het huisje staan vier strandstoelen, er is een zonneluifel en een windscherm. De strandhuisjes staan op het strand van 1 mei tot 1 oktober. De strandtent bij deze opgang is ook in de winter open. Een aantal andere strandtenten is ‘swinters vaak ook open in het weekend, sommigen ook gedurende de week.